Nežádoucí účinky antiinfekčních léčiv - Lochmann, Otto (Triton, 2008)
Když před téměř 80 lety popsal Alexander Fleming antibakteriální účinek plísně rodu Penicillium na bakterii stafylokok, zahájil jednu z nejdůležitějších etap ve vývoji medicíny, antibiotickou éru. Objev penicilinu značně podnítil pátrání po dalších antibiotikách a vyvolal objevení mnoha dalších léků. Do doby, než byl penicilin objeven, byly bakteriální infekce nejčastější příčinou úmrtnosti.
Keywords: Anti-Infective Agents; antiinfekční látky; farmacie a farmakologie