Imunohistochemická detekce prediktivních faktorů odpovědi na léčbu interferonem u pacientů s chronickou hepatitis C - Ehrmann, Jiří (Iga MZ ČR, 2007)
Porušení signálních drah regulovaných/aktivovaných interferonem (Jak-Stat, ERK1/2, NF-kB, MAP, atd.) resp. poškození či inhibice funkce příslušných proteinů vlivem infekce HCV mohou způsobit rezistenci na léčbu IFN alfa. Infekce HCV může způsobit alteraci exprese proteinů podílejících se na procesu zánětu a na procesu potlačení fibrogeneze (RXR, PPAR alfa, TGF beta 1, NF-kB, APO2, atd.). Analýza prediktivníhio významu exprese uvedených proteinů a stupně fibrózy jaterní tkáně pro určení rezistence na léčbu IFN alfa.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Fibrosis; interferon alfa; hepatitida C; infekční lékařství; imunohistochemie; Predictive Value of Tests; Interferon-alpha; prediktivní hodnota testů; biochemie; biologie; Hepatitis C; Immunohistochemistry; fibróza