Postižení sliznice tenkého střeva při chemoterapii ovariálního karcinomu a sledování hladiny neopterinu v moči u nemocných s ovariálním karcinomem jako ukazatele systémové imunitní aktivace - Melichar, Bohuslav; Dragounová, Emanuela; Hyšpler, Radomír; Dvořák, Josef; Tichá, Alena (Iga MZ ČR, 2007)
sledování intestinální toxicity během chemoterapie u nemocných s ovariálním karcinomem pomocí LAMA testu a pomocí sledování absorpce xylosy jako ukazatele změn intestinální permeability. sledování hladiny neopterinu během chemoterapie u nemocných s ovariálním karcinomem jako ukazatele systémové imunitní aktivace. sledování vylučování sucralosy jako indikátoru postižení tlustého střeva během chemoterapie u nemocných s ovariálním karcinomem. sledování hladin liposolubilních vitaminů a sledování vztahu změn gastrointestinální permeability, systémové imunitní aktivace a změn hladin liposolubilních vitaminů během chemoterapie u nemocných s ovariálním karcinomem.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: onkologie; Neopterin; Permeability; gynekologie a porodnictví; biochemie; permeabilita; střevní sliznice; neopterin; protinádorové látky; Xylose; Intestinal Mucosa; xylosa; nádory vaječníků; Antineoplastic Agents; Ovarian Neoplasms