Vliv ortognátní chirurgie na dechové parametry ve spánku - Foltán, René; Šonka, Karel; Pretl, Martin; Rambousek, Petr (Iga MZ ČR, 2007)
Přesný vliv změny dýchacích cest po korekčních ortognátních operacích čelistí na ventilační parametry ve spánku není doposud znám. Při prospektivní studii budeme zkoumat korelace mezi směrem a velikostí posunu a ventilačními parametry ve spánku.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: syndromy spánkové apnoe; stomatochirurgie; Orthodontics; Sleep Apnea Syndromes; umělé dýchání; Surgery, Oral; Polysomnography; ortodoncie; polysomnografie; Respiration, Artificial; zubní lékařství