Lokální mykózy : průvodce ošetřujícího lékaře - Jedličková, Anna; Mašata, Jaromír; Skořepová, Magdalena (Maxdorf, 2008)
Lokální mykózy jsou velmi časté choroby. Trápí velkou část populace, jejich průběh bývá nepříjemný a komplikovaný. Diagnostika a včasná léčba proto významně pozitivně ovlivňují stav nemocného. Autorský kolektiv pod vedením naší přední mikrobioložky dále tvoří dermatolog a gynekolog, publikace poskytuje lékaři praktický návod k správné diagnostice i terapeutické strategii.
Jessenius
Farmakoterapie pro praxi ; sv. 31
Keywords: Diagnosis, Differential; diferenciální diagnóza; mikrobiologie, lékařská mikrobiologie; Antifungal Agents; Mycoses; Specimen Handling; odběr biologického vzorku; infekční lékařství; antifungální látky; dermatovenerologie; farmakoterapie; chybná diagnóza; mykózy; Diagnostic Errors