Immodin k ovlivnění průběhu imunoparalýzy, multiorgánového selhávání (MODS) a sepse a u kriticky nemocných vyžadujících dlouhodobou intenzivní péči - Šrámek, Vladimír (Iga MZ ČR, 2007)
Je testována hypotéza, že podáváním imunostimulans Immodinu obnovíme reaktivitu imunitního systému u kriticky nemocných vyžadujících dlouhodobou intenzivní péči. Je testována hypotéza, že navození imunoreaktivity povede k příznivému vývoji multiorgánového selhávání a sepse u kriticky nemocných vyžadujících dlouhodobou intenzivní péči.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: sepse; Sepsis; Treatment Outcome; Hypersensitivity, Delayed; buněčná imunita; multiorgánové selhání; Multiple Organ Failure; alergologie a imunologie; péče o pacienty v kritickém stavu; cytomegalovirové infekce; Immunity, Cellular; Cytomegalovirus Infections; Critical Care; pozdní přecitlivělost; výsledek terapie