Vliv předoperačního období na poškození žlučových cest kadaverozního dárce jater - Marečková, Olga; Pokorná, Eva; Vítko, Štefan; Špičák, Julius; Trunečka, Pavel; Filip, Karel; Teplan, Vladimír; Ryska, Miroslav; Mareček, Zdeněk; Šmíd, František; Lojda, Zdeněk; Šmídová, Jaroslava (Iga MZ ČR, 2007)
V předoperačním období kadaverozního dárce je řada rizikových faktorů, které mohou poškodit dárcovská játra. Cílem je pomocí imunohistochemického vyšetření žlučových cest zjistit jejich vliv na kvalitu dárcovského orgánu a navrhnout účinnou profylaxi.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: předoperační péče; Bile Ducts, Intrahepatic; Liver Transplantation; hepatologie; transplantace jater; Surgical Procedures, Operative; Bile; žluč; Preoperative Care; transplantologie; gastroenterologie; chirurgie operační; žlučové cesty intrahepatální