Využití kmenových buněk k léčbě poraněné růstové ploténky : experimentální studie - Gál, Petr; Nečas, Alois; Křen, Leoš; Plánka, Ladislav; Kecová, Helga (Iga MZ ČR, 2007)
Experimentální studie se zabývá možností využití kmenových buněk k léčbě poraněné růstové ploténky. Cílem je ověřit schopnost implantovaných kmenových buněk reparovat růstovou ploténku. Hodnocení provedeme morfometricky, radiodiagnosticky a histologicky.Druhým cílem je vypracovat optimální algoritmus postupu při odběru, kultivaci a implementaci kmenových buněk do defektu růstové chrupavky s důrazem na možné budoucí využití v klinické praxi.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: růstová ploténka; fraktury růstové ploténky; ortopedie; nemoci kostí; Salter-Harris Fractures; Stem Cells; kmenové buňky; traumatologie; výsledek terapie; Growth Plate; hematologie a transfuzní lékařství; Bone Diseases; Treatment Outcome