Nádory asociované s lidskými papilomaviry s rozdílnou expresí MHC I molekul : teoretické principy imunoterapie - Reiniš, Milan (Iga MZ ČR, 2007)
V rámci grantového projektu bude potvrzeno nebo vyvráceno, že není imunologická zkřížená reaktivita mezi MHC I positivními MHC I negativníni nádory stejné etiologie. Bude zjištěno, jaká je nadprahová úroveň exprese MHC I, aby byla nádorová buňka rozpoznána specifickými cytotoxickými lymfocyty. Bude studováno, jakou roli hrají pomocné lymfocyty v imunitní odpovědí proti MHC I positivním a negativním nádorům.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: geny MHC třídy I; nádory; Genes, MHC Class I; Papillomaviridae; Human papillomavirus 16; Tumor Virus Infections; onkologie; hematologie a transfuzní lékařství; imunoterapie; Immunotherapy; lidský papilomavirus 16; Neoplasms; infekce onkogenními viry; alergologie a imunologie