Význam intramuskulární aplikace myorelaxancií v medicíně katastrof a pro kriminalistiku - Hess, Ladislav (Iga MZ ČR, 2007)
V pokuse na zvířeti i v klinické studii budeme sledovat vliv i.m. aplikovaného suxametonia a rocuronia aplikovaných samostatně nebo v kombinaci s hyaluronidázou na rychlost nástupu účinku, intubační podmínky a délku blokády a návratu svalové síly.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: soudní lékařství; právo, zákonodárství; Emergency Medicine; traumatologie; Neuromuscular Agents; Androstanols; sukcinylcholin; androstanoly; Injections, Intramuscular; farmacie a farmakologie; Succinylcholine; urgentní lékařství; Forensic Medicine; nervosvalové látky; injekce intramuskulární