Vysokofrekvenční trysková ventilace u extrémně nezralých novorozenců s rozvojem chronického plicního onemocnění - Plavka, Richard; Dokoupilová, Milena; Pazderová, Libuše; Kopecký, Pavel; Sebroň, Václav; Zapadlo, Miloš; Keszler, Martin; Durand, David; Bunnell, Bert (Iga MZ ČR, 2007)
Vliv HFJV na oxygenaci a ventilaci extrémně nezralých novorozenců s rozvojem CLD. Vývoj OI a PCO2 před a po zahájení HFJV a v dalším průběhu do plánované extubace. HFJV usnadní extubaci a tak může zkrátit délku umělé plicní ventilace u pacientů s CLD. Hodnocení délky HFJV a úspěšnost extubace přímo z HFJV přímo na nasální CPAP. Protokol multicentrické randomizované kontrolované studie prováděné na mezinárodní úrovni. Získaná data umožní definovat cílové body studie a provést "power analysis".
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: High-Frequency Jet Ventilation; vysokofrekvenční proudová ventilace; chronická nemoc; Infant, Very Low Birth Weight; plicní ventilace; Lung Diseases; novorozenec s velmi nízkou porodní hmotností; novorozenec nedonošený; gynekologie a porodnictví; plicní nemoci; Chronic Disease; pneumologie a ftizeologie; perinatologie a neonatologie; Pulmonary Ventilation; Infant, Premature