Detekce protilátek vytvořených během rozpadu neuronální tkáně - Bojar, Martin; Kranda, Karel; Meluzínová, Eva; Škoda, David; Glosová, Libuše (Iga MZ ČR, 2007)
Ve spolupráci s MS centrem , které bude dodávat séra svých pacientů, chceme měřit autoprotilátky proti proteinu beta-tubulinu class III, generované specifickou imunitou, jako ukazatele postupu axonální ztráty, a tím také ukazatele stavu a vývoje choroby.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Tubulin; Enzyme-Linked Immunosorbent Assay; Multiple Sclerosis; tubulin; ELISA; neurovědy; Autoantibodies; roztroušená skleróza; neurologie; autoprotilátky