Molekulární diagnostika Bartterova a Gitelmanova syndromu - Ryšavá, Romana (Iga MZ ČR, 2007)
Cílem projektu je určit frekvence výskytu Bartterova a Gitelmanova syndromu, jejich genových mutací v ČR a jejich včasná diagnostika, případně přispět k pochopení patogeneze monogenní formy arteriální hypertenze.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Gitelmanův syndrom; mutační analýza DNA; biologie; Bartterův syndrom; genetické techniky; Gitelman Syndrome; Bartter Syndrome; nefrologie; Genetic Techniques; DNA Mutational Analysis