Nukleární kardiologie - Lang, Otto; Kamínek, Milan; Trojanová, Helena (Galén, 2008)
Autoři v publikaci shrnují současné informace z oboru radionuklidového zobrazování kardiovaskulárního aparátu tak, aby zde nalezli inspiraci nejen kliničtí kardiologové, ale také výzkumní pracovníci. Po stručném uvedení do oboru následují základní informace o principech a prostředcích používaných k zobrazování v nukleární kardiologii. Největší část knihy je věnována začlenění metod nukleární kardiologie do klinické praxe. Čtenář zde nalezne informace o klinické interpretaci obrazů, vyšetřování vybraných populací pacientů, o rizikové stratifikaci, hodnocení efektu revaskularizace či o vyšetření pacientů s akutní bolestí na hrudníku.
Klinická kardiologie ; sv. 2
Keywords: Heart Function Tests; Coronary Disease; kardiologie; radiofarmaka; kardiovaskulární systém; diagnostické techniky radioisotopové; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; koronární nemoc; Cardiovascular System; funkční vyšetření srdce; Radiopharmaceuticals; Diagnostic Techniques, Radioisotope