Základy sociologie - Novotná, Eliška (Grada, 2008)
Přehledná publikace slouží jako základní text pro studenty příslušných oborů VŠ. Základy sociologie jsou zde představeny ve třech tématických na sebe navazujících blocích. Po úvodu, který seznamuje s předmětem sociologie a její metodou, jejím vznikem a vývojem, základními otázkami a paradigmaty, následuje blok věnovaný sociální integraci ústící v blok věnovaný sociálnímu uspořádání a v poslední blok věnovaný sociálnímu jednání. Jedná se o publikaci tzv. \"úvodu do studia\". Její jedinečnost a atraktivnost pro studenty spočívá v tom, že v závěru každé kapitoly je uveden přehled pojmů a kontrolní otázky. Ke každé kapitole 1 - 12 náleží jedno cvičení ze cvičebnice v závěru publikace, jehož účelem je upevnění získaných znalostí.
Sociologie
Keywords: Sociology; sociologie