Vše o hemodialýze pro sestry - Lachmanová, Jana (Galén, 2008)
Od vydání zatím poslední příručky Hemodialýza pro sestry věnované této problematice uplynulo více než 10 let, autorka tedy připravila vydání nové, rozšířené, a navíc netradičně koncipované: v otázkách a odpovědích. O potřebě nového vydání nesvědčí jen změny v technice a farmakologii, ale výrazně se bohužel změnilo i složení dialyzační populace, kdy stále přibývá nemocných z nejvyšších věkových skupin, což se projevuje nárůstem mortality. Publikace určená především dialyzačním sestrám vychází ve spolupráci s Českou asociací sester.
Keywords: Hemodialysis Units, Hospital; hemodialyzační jednotky nemocnice; týmová péče o pacienty; chronické selhání ledvin; ošetřování týmové; Nursing, Team; ošetřovatelství; Renal Dialysis; Patient Care Team; Kidney Failure, Chronic; hematologie a transfuzní lékařství; dialýza ledvin