Přišel kostlivec k doktorovi - Markov, Petr (Epocha, 2005)
Podle statistik každý třetí občan naší země trpí rakovinou a myslíme, že se dá úspěšně tvrdit, že prakticky každý z nás s touto zákeřnou chorobou přišel do styku. Ve své rodině, mezi přáteli, ve svém okolí. Bohužel! Pokud se existence zhoubného nádoru zjistí včas, medicína už je dnes na takové úrovni, že si s tím v naprosté většině případů dokáže poradit. Není-li tomu tak, je prakticky bezmocná. Jako v té známé anekdotě: Přišel kostlivec k doktorovi. A doktor povídá: II To jdete brzy!\" A o tom právě je i naše knížka. Snažili jsme se, aby byla dostatečně seriózní a vážná, ale nechtěli jsme, aby to bylo nějaké zdrcující čtení. Naopak. I diktátorské vlády se bály a bojí humoru a vtipu a my jsme přesvědčeni, že v přeneseném slova smyslu se jich bojí i zlá paní Rakovina. Chtěli bychom tu zákeřnou potvoru výrazně odtabuizovat. Zbavit potenciální oběti té dámy strachu z její nezničitelnosti. Vysvětlit co největšímu okruhu čtenářů, jak doslova smrtelně důležitá je prevence. Tak nám držte palce!
Keywords: onkologie; nádory; Neoplasms; lékařská onkologie; Medical Oncology