Pečovatelství I : učební text pro studenty oboru Sociální péče - pečovatelská činnost - Nováková, Radana (Triton, 2008)
Učební text poskytuje podstatné informace o pečovatelských úkonech zajišťujících základní životní potřeby. Kniha svým stupněm náročnosti poslouží jak žákům oboru sociální péče- pečovatelská činnost, tak laickým pečovatelům, kteří se chtějí dozvědět, jak pečovat o své blízké. Žáci se mohou těšit na křížovky, praktická cvičení a ostatní zábavné techniky rozvíjející myšlení. Každá kapitola obsahuje cíl, klíčová slova a kontrolní otázky. Ty kapitoly, které svým obsahem patří také do předmětu biologie člověka, jsou navíc opatřeny přehledným zdravovědným okénkem.
Keywords: ošetřovatelství; sociální lékařství; sociální péče; Social Welfare; Home Health Aides; Nursing Care; ošetřovatelská péče; pečovatelky