Sociopatologie - Mühlpachr, Pavel (Masarykova univerzita, 2008)
Monografie je uceleným pohledem na problematiku sociálně patologických jevů v kontextu postmoderní společnosti a v kontextu člověka na prahu 21. století. Monografie z hlediska sociální patologie prezentuje vybrané negativní jevy jako jsou závislost a její různé formy, kriminalita, sebevražednost, problematika sekt. Závěr knihy je věnován výchovným aspektům a osobnosti vychovatele ve výchovném procesu.
Spisy Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity ; sv. č. 112
Keywords: sociální vědy; Social Sciences; sociologie; poruchy sociálního chování; Social Behavior Disorders; lékařská sociologie; Sociology, Medical