Darwin a estetika : ke kontextu estetických názorů Charlese Darwina - Stibral, Karel (Pavel Mervart, 2006)
\"Darwinovy názory na přítomnost vkusu či smyslu pro krásu u zvířat odmítli jak biologové, tak humanitní vědci. Publikace se pokouší především analyzovat myšlení samotného Darwina a rekonstruovat jakousi komplexní \"\"estetiku\"\".\"
Amfibios : práce katedry filosofie a dějin přírodních věd Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze, ISSN 1801-5093 sv. 3
Keywords: vývojová biologie; biologie; příroda; Animals; Art; Nature; Thinking; zvířata; biologická evoluce; umění; Biological Evolution; Developmental Biology; estetika; Esthetics; humanitní vědy a umění; myšlení