EEG, epilepsie a diferenciální diagnostika poruch vědomí - Novotná, Irena; Zichová, Lenka; Nováková, Danuše (Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů v Brně, 2008)
Publikace je určena studujícím specializačního studia na lékařských fakultách a zdravotním sestrám. Seznamuje s problematikou elektroencefalografického vyšetření a diferenciální diagnostiky poruch vědomí z hlediska práce zdravotních sester, popisuje typy epilepsie a záchvatových stavů a uvádí i zásady léčby a základní ošetřovatelské postupy.
Keywords: epilepsie; elektroencefalografie; Diagnosis, Differential; Epilepsy; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; Consciousness Disorders; Electroencephalography; poruchy vědomí; diferenciální diagnóza; neurologie