O vzniku druhů přírodním výběrem - Darwin, Charles; Komárek, Stanislav (Academia, 2007)
Práce O původu druhů, nejznámější dílo významného anglického přírodovědce 19. století Charlese Darwina, představuje základní kámen moderní biologie. Právě v této práci totiž Darwin popisuje fenomén evoluce a s rozvahou argumentuje proti názoru, že všechny živé organismy byly stvořeny Bohem takové, jaké je známe dnes. Kniha vyšla v českém překladu již v roce 1953. Nyní se po více než půl století dočká nového, revidovaného vydání.
Europa ; sv. 10
Keywords: vývojová biologie; biologie; vznik druhů (genetika); genetika, lékařská genetika; biologická evoluce; Biological Evolution; Developmental Biology; Sex Preselection; Genetic Speciation; předvýběr pohlaví