Dermatologie v kazuistikách - Benáková, Nina (Mladá fronta, 2008)
Tato velmi praktická a přehledně zpracovaná publikace je sborníkem zhruba 40 nejzajímavějších kazuistik z každodenní praxe našich dermatologů, jež odrážejí jak spektrum chorob vyšetřovaných na jejich pracovištích, tak i význam, který jim jednotliví autoři přisuzují. Hlavní editorkou a recenzentkou titulu je MUDr. Nina Benáková. Kniha je pro větší přehlednost rozdělena na oddíl diagnostický a terapeutický, přičemž pokryto je celé spektrum oboru od častých nálezů až po vzácná onemocnění. Všechny kazuistiky jsou uspořádány podle jednotného schématu a doplněny bohatou obrazovou dokumentací. Uvedené případy snad budou poučením nejen odborníkům z řad dermatologů, ale i dalších specializací, neb si v nich znovu připomenou starou pravdu, že v medicíně neplatí nic na sto procent a věci je třeba posuzovat individuálně, s rozvahou, sebereflexí a pokorou.
Aeskulap
Keywords: bércové vředy; Skin Diseases; nádory kůže; Psoriasis; sexuálně přenosné nemoci; Eczema; psoriáza; Sexually Transmitted Diseases; Skin Neoplasms; ekzém; kožní nemoci; Varicose Ulcer; dermatovenerologie