Základy klinické adiktologie - Kalina, Kamil (Grada, 2008)
Adiktologie je multidisciplinární obor, který se zaměřuje na prevenci, léčbu a výzkum užívání návykových látek a jiných forem potenciálně závislostního chování, jejich dopadů na jedince a na společnost a na sociální reintegraci osob, které v důsledku takových forem chování strádají. Klinická adiktologie zužuje ohnisko na témata relevantní pro přímou práci s klientem. Jde o \"léčbuu\" v širším slova smyslu, kam patří nejen medicínské služby, ale všechny specializované služby, které jsou poskytovány současným nebo bývalým uživatelům drog v souvislosti s jejich užíváním psychotropních látek, tj. různé typy ambulantní léčby a služeb, nemocniční péče, rezidenční léčba v terapeutických komunitách, nízkoprahové služby zaměřené na snižování rizik plynoucích ze zneužívání drog, léčba a služby ve vězení atd. Kniha \"Základy klinické adiktologiee\" je jedinou publikací svého druhu na trhu a představuje obor ve všech jeho aspektech.
Psyché
Keywords: Substance-Related Disorders; klinické lékařství; Clinical Medicine; poruchy spojené s užíváním psychoaktivních látek; adiktologie; lékařství