Záda, která cvičí, nebolí : cvičíme podle Ludmily Mojžíšové - Sedláková, Simona (Vyšehrad, 2008)
Vzhledem k sedavému životnímu stylu se dnes bolest zad stala skutečným problémem, neřkuli civilizační chorobou. Nezbývá než pomoci si osvědčeným prostředkem – speciálním cvičením. K tomu nám pomůže brožurka cviků podle osvědčené metody paní Mojžíšové, kterou sestavila zkušená fyzioterapeutka dr. Simona Sedláková. Kromě fotografií a popisků k jednotlivým cvikům zde naleznete zásady cvičení a kapitolu věnovanou ergonomii, tedy tomu, jak se ke svému tělu i při práci chovat co nejšetrněji. Osobní vzpomínkou na paní Mojžíšovou doplnil text MUDr. Jan Hnízdil z Centra komplexní péče v Dobřichovicích.
Keywords: rehabilitační a fyzikální medicína; bolesti zad; cvičení; techniky cvičení a pohybu; Back Pain; Exercise; Metoda Ludmily Mojžíšové; Exercise Movement Techniques