Vybrané kapitoly z dějin tělesné kultury - Kössl, Jiří; Štumbauer, Jan; Waic, Marek (Karolinum, 2008)
Text je prvním krokem k novému, ucelenému a pokud možno objektivnímu zpracování dějin tělesné kultury. Autoři se snažili vybrat nejdůležitější okruhy problémů z historie tělesné kultury. Zabývají se světovými a českými dějinami tělesné výchovy, cvičení, sportu, tělovýchovných spolků.
Učební texty Univerzity Karlovy v Praze
Keywords: lidské činnosti; tělovýchovné lékařství; tělesná výchova; Physical Education and Training; humanitní vědy a umění; Sports; Human Activities; sporty