Sociální a zdravotní pojištění : úvod do problematiky - Vančurová, Alena; Klazar, Stanislav (ASPI, 2008)
Publikace podává základní přehled systému sociálního pojišťění v České republikce. Nejedná se o klasickou příručku, ale spíše o učební text, ve které se autoři pokusili zpřístupnit poměrně náročnou problematiku sociálního pojištění odborné veřejnosti. Po úvodní obecné kapitole, která má uvést čtenáře do světa sociálního pojištění, je zevrubně popsána jak účast jednotlivců na subsystémech pojištění, tak způsob odvození vyměřovacích základů, výpočet pojistného a jeho odvádění do příslušných fondů. Autoři se pokusili pojmout pojistné sociálního pojištění jako celek a upozornit na shodná řešení i rozdíly v jednotlivých subsystémech.
Vzdělávání a certifikace účetních
Keywords: právo, zákonodárství; zdravotní pojištění; Insurance, Health; Accounting; Social Welfare; Česká republika; pojišťovnictví; Czech Republic; sociální péče; ekonomie, ekonomika, ekonomika zdravotnictví; účetnictví