Atlas oftalmologie - Hycl, Josef; Trybučková, Lucie (Triton, 2008)
Základní oftalmologickou diagnostickou technikou je pohled vyšetřujícího, byť většinou zprostředkovaný speciální zvětšovací a osvětlovací technikou. Barevná fotografie patologického stavu tak v očním lékařství předčí mnohoslovný popis. Z tohoto faktu vycházejí autoři publikace Atlas oftalmologie. Předkládají čtenářům 250 barevných fotografií zahrnujících prakticky všechny základní patologické stavy a s nimi související vyšetřovací a terapeutické postupy. Fotografie jsou doplněny obsáhlým, systematicky uspořádaným textem.
Keywords: Ophthalmology; oftalmologie