Otázky a odpovědi o porodu : první, druhá, třetí doba porodní, jak si vybrat porodnici, otec u porodu, alternativní možnosti, matka v šestinedělí, kojení a umělá výživa - Chmel, Roman (Grada, 2008)
Přední český odborník přináší všem budoucím maminkám nejnovější informace o porodu. Srozumitelně a přehledně poodkrývá roušku tajemství a oblíbenou formou otázek a odpovědí řeší základní dotazy. Pomáhá získat teoretické informace, které budou moci maminky i tatínkové s pomocí personálu porodnice prakticky aplikovat při porodu a následném pobytu na oddělení šestinedělí. Osvětluje průběhu porodu, včetně rozčlenění na jednotlivé porodní doby, a vyzdvihuje mimo jiné důležitost výběru porodnice, přítomnosti partnera apod. Kniha vychází z velmi úspěšného prvního vydání, je zcela aktualizována a doplněna o nové velmi zajímavé poznatky.
Pro rodiče
Keywords: Infant Nutritional Physiological Phenomena; Labor Stage, Second; Labor Stage, Third; otcové; fyziologie výživy kojenců; porod; poporodní období; první doba porodní; kojení; druhá doba porodní; Fathers; gynekologie a porodnictví; Breast Feeding; třetí doba porodní; Parturition; Labor Stage, First; Postpartum Period