Co vítr odvál - De Kruif, Paul (Orbis, 1967)
V knize se zpovídá známý bakteriolog a popularizátor lékařské vědy z vlastních osudů a lásky ke své druhé ženě, ze svých zápasů a bojů. Vypráví o své cestě za spisovatelským uměním, spolupráci se S. Lewisem na románu Arrowsmith i o zajímavých lidech, které v životě potkal a poznal. Je to kniha, ve které autor projevil maximum upřímnosti a statečnosti k sobě samému.
Knihovna Orbis. Osudy, fakta, objevy ; sv. 3
Keywords: lékaři; bakteriologie; autobiografie jako téma; Autobiographies as Topic; humanitní vědy a umění; Physicians; Bacteriology