Výživa v intenzivní péči - Zadák, Zdeněk (Grada, 2008)
Publikace našeho předního odborníka v daném oboru je druhým, rozšířeným a aktualizovaným vydáním velmi úspěšného bestselleru, který získal ocenění mnoha odborných společností i Cenu nakladatelství Grada. Autor je považován za jednoho ze zakladatelů tohoto oboru, který celý život rozvíjel a propagoval. Je uznávaným odborníkem nejen doma, ale i v zahraničí. Publikace je určena zejména intenzivistům, internistům, lékařům ARO, dietologům, ale i chirurgům, gynekologům a pediatrům. Dvojbarevná publikace s barevnou přílohou je velmi dobře obrazově doplněna - čtenář v ní najde najde na 100 tabulek, 120 obrázků a několik desítek výpočetních rovnic, které také zvyšují její didaktickou hodnotu.
Keywords: nutriční podpora; perioperační péče; Nutritional Support; anesteziologie a intenzivní lékařství; Perioperative Care; parenterální výživa; péče o pacienty v kritickém stavu; Critical Care; Parenteral Nutrition; enterální výživa; Enteral Nutrition