Zápisky z blázince - Macháček, Miroslav (Artur, 2008)
Autentické zápisky z pozůstalosti významného českého režiséra a herce, které mimořádně ocenili jak čtenáři beletrie, tak odborná divadelní veřejnost i kritik, vypovídají dramatickým způsobem o autorovi i době normalizace, která poznamenala život i tvorbu umělců.
Keywords: Culture; kultura; Art; psychiatrie; ústavy pro duševně nemocné; umění; nesouhlas a spor; humanitní vědy a umění; Hospitals, Psychiatric; Dissent and Disputes