Diabetes mellitus, čili, Cukrovka : dieta diabetická - Rušavý, Zdeněk; Frantová, Veronika (Forsapi, 2007)
Příručka vysvětluje oba základní typy cukrovky - diabetes mellitus I. a II. typu a základy dietní léčby diabetu. Recepty jídel jsou doplněny obsahem energie, jednotlivých živin, množstvím cholesterolu, glykemickým indexem.
Rady lékaře, průvodce dietou ; sv. 2
Keywords: zájmy a záliby; diabetická dieta; jídelníček; Glycemic Index; Diabetes Mellitus, Type 2; Diabetes Mellitus, Type 1; Menu Planning; Cooking; glykemický index; vaření; diabetes mellitus 2. typu; diabetes mellitus 1. typu; diabetologie; nutriční terapie, dietoterapie a výživa; Diet, Diabetic