Záhady lidského těla : člověk - tvor nedokonalý - Klíma, Milan (Ikar, 2008)
Je opravdu člověk tak dokonalý tvor? Malující profesor anatomie nás provází lidským tělem: nechá nás nahlédnout do mozku, objasní souvislost ruky člověka se zvířecí, seznámí nás s nervovou soustavou od žraloka po člověka. Dokáže, že jsou všechny známé žijící i vymřelé druhy obratlovců vývojově navzájem příbuzné... Odhalí skrytá tajemství a slabá místa podivuhodné a nedokonalé anatomie lidského těla.
Keywords: kulturní antropologie; Anthropology, Cultural; lidské tělo; anatomie srovnávací; Animals; Anatomy, Comparative; antropologie fyzická; fyziologie; anatomie; zvířata; Human Body; Anthropology, Physical; antropologie