Pouštní lékárna : léčitelská tajemství jihoafrických Křováků - Bachmann, Daniel Oliver (Ikar, 2008)
Poušť Kalahari na jihozápadě Afriky skrývá skutečný poklad mnoha léčivých rostlin, jež používají tradiční léčitelé Křováků již po celé generace. Autor, jenž se vydal po stopách tajemné pouštní lékárny, popisuje dobrodružný zážitek z cest v daleké, exotické zemi.
Keywords: léčivé rostliny; etnofarmakologie; Travel; Shamanism; okultní vědy; Ethnopharmacology; Medicine, African Traditional; Africa, Southern; tradiční africká medicína; Plants, Medicinal; šamanismus; farmacie a farmakologie; zájmy a záliby; alternativní lékařství; jižní Afrika; Magic; cestování; magie