Anemometrické měření dechových objemů během vysokofrekvenční oscilační ventilace - Herknerová, Madgalena; Plavka, Richard; Pazderová, Libuše; Kopecký, Pavel; Zapadlo, Miloš (Iga MZ ČR, 2008)
Anemometrické stanovení normo-,hyper- a hypokapnických dechových objemů během vysokofrekvenční oscilační ventilace novorozenců. Zjistit, ve kterých situacích Vte překračují anatomický mrtvý dýchací prostor. Stanovení korelace mezi dechovými objemy a dalšími respiračními parametry (pCO2,CDP,FiO2,f,amplituda) při HFOV. Určení koeficientů významných proměnných (nastavené ventilační parametry) pro vypočtení rovnice predikce kapnie pacienta ventilovaného metodou HFOV.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Tidal Volume; Infant, Newborn; dechový objem; vysokofrekvenční ventilace; novorozenec; pneumologie a ftizeologie; Hypocapnia; perinatologie a neonatologie; hypokapnie; High-Frequency Ventilation