Diagnostika a léčba poruch statiky a dynamiky malé pánve jako příčiny funkčních a organických onemocnění kolorekta - Ducháč, Vítězslav (Iga MZ ČR, 2008)
Vytvoření mezioborové pracovní skupiny řešící komplexní diagnostiku a léčbu poruch statiky a dynamiky malé pánve. Zavedení nové metody chirurgického řešení rektokél a análních prolapsů pomocí Longovy metody.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Diagnostic Techniques, Digestive System; prolaps rekta; Surgical Staplers; chirurgické staplery; miniinvazivní chirurgické výkony; Defecation; Pelvis; diagnostické techniky gastrointestinální; chirurgická technika pomocí přístrojů a svorek; Rectocele; Surgical Stapling; Minimally Invasive Surgical Procedures; chirurgie; Rectal Prolapse; defekace; pánev; gastroenterologie; vnitřní lékařství; rektokéla