Tajná zpráva z Prahy : futuro-román - Nesvadba, Josef (Československý spisovatel, 1978)
Vědeckofantastický příběh a neskutečný cestopis rozvíjí dramatickou zápletku kolem vynálezu zhoubnějšího než atomová bomba, přičemž v postavách obou hlavních hrdinů, lékaře a scénáristy, provází čtenáře labyrintem šedesátýchlet na Západě
Keywords: věda a výzkum; humanitní vědy a umění; dějiny 20. století; veřejná politika; Weapons of Mass Destruction; zbraně hromadného ničení; History, 20th Century; Public Policy