Poslední operace - Gruber, Václav (Západočeské nakladatelství, 1988)
Do zákulisí nahlíží prostřednictvím starého muže s bohatou životní zkušeností a mladého chirurga, který leží jako pacient na vlastním odd. V dialozích obou mužů se odkrývají nejen jejich dosavadní životy, ale i jejich životní cíle a vztah k lidem. 23.08.1988
Keywords: chirurgie; lékaři; Medicine in Literature; General Surgery; humanitní vědy a umění; Physicians; lékařství v literatuře