Velice lehká smrt - Beauvoir, Simone de (Československý spisovatel, 1967)
Kniha francouzské autorky o poslední realitě lidského života. Mistrné dílo, v němž autorka líčí poslední dny své matky umírající na rakovinu a přitom široce postihuje vztah mezi rodiči a dětmi. Hluboce pravdivá a upřímná kniha o životně každodenní a přitom vždy otřesné skutečnosti lidského zániku
Edice ilustrovaných novel ; sv. 113
Keywords: Neoplasms; nádory; vztahy mezi matkou a dítětem; Mother-Child Relations; psychologie, klinická psychologie; Death; ženy; smrt; humanitní vědy a umění; Women; onkologie