Prokletí Skelmoru - McClure, Ken; Jirák, Jan (Apsida, 1998)
Lékař na ambulanci si všimne několika závažných událostí, které nakonec vedou k smrti dvou pacientů, jejichž těla posléze zmizí. Všimne si i dalších podezřelých okolností a vzápětí nato je ohrožován na životě. Pátrání ho postaví před šokující skutečnost, že ve městě z neznámých důvodů vypukla epidemie černého moru a obyvatelům hrozí zkáza. Lékař podstoupí smrtelné riziko, aby překonal intriky vedení nemocnice a představitelů města a objevil ohnisko nákazy.
Keywords: Superstitions; lékařství; Medicine in Literature; Death; lékařství v literatuře; pitva; smrt; humanitní vědy a umění; pověry; zločin; Plague; Autopsy; mor; Crime