Vynález proti sobě - Nesvadba, Josef (Státní nakladatelství krásné literatury a umění, 1964)
Nejde o novou práci J. Nesvadby, nýbrž o výbor nejlepších a nejpříznačnějších z jeho povídek, obsažených v knihách Tarzanova smrt, Einsteinův mozek a Výprava opačným směrem. Ve svém úhrnu jsou ukázkou nejlepšího, co až dosud vytvořil v oboru science fiction, a zároveň základní linie všech jeho prací, usilujících o postižení údělu a smyslu člověka v době překotného rozvoje techniky
Klub čtenářů ; sv. 193
Keywords: věda a výzkum; Personality; věda; humanitní vědy a umění; Science; Intelligence; technologie; lidé; osobnost; Humans; inteligence; technika; Technology