Vzkříšení - McClure, Ken; Chocholová, Libuše (Apsida, 2000)
Mnohé indície ukazují na možnost, že irácká tajná služba se snaží získat pečlivě hlídaný virus pravých neštovic a držet tím v šachu celý svět. Adam Dewar byl zdravotnickou organizací pověřen, aby tuto eventualitu prozkoumal v ústavu, kde se virus k laboratorním pokusům vyskytuje. Díky nezodpovědnosti některých pracovníků nastávají dramatické situace a černé neštovice opravdu uniknou mezi obyvatele města, kde se hrozivě šíří. Na Adamu Dewarovi a jeho spolupracovnících je, aby vypátrali zdroj nákazy a člověka, který je vzniklou situací vinen.
Keywords: virové nemoci; Virus Diseases; Crime; Medicine in Literature; virologie; zločin; lékařství; humanitní vědy a umění; lékařství v literatuře