Snové tělo : úloha těla při objevování našeho Já - Mindell, Arnold; Smékal, Vladimír (Nakladatelství Tomáše Janečka, 1993)
V průkopnické práci z roku 1982 nazvané Snové tělo autor ukazuje, že nevědomí promlouvá k člověku nejen obrazy a symbolikou snů, nýbrž i fyzickými symptomy, jako bolestmi, tenzemi, nemocí. Mindell zkoumá skrytý význam těchto jevů a z nového hlediska popisuje vztah mysli a těla.
Bollingenská věž
Keywords: psychoterapie; Psychoanalytic Theory; behaviorální vědy; psychologie, klinická psychologie; psychoanalytická teorie; metafyzické vztahy mezi duší a tělem; symbolismus; náboženství; humanitní vědy a umění; Symbolism; nevědomí (psychologie); Religion; Unconscious, Psychology; Mind-Body Relations, Metaphysical; imaginativní postupy v psychoterapii; Imagery, Psychotherapy