Úvod do teorie a metodologie měření chování - Martin, Paul; Bateson, P. P. G (Portál, 2009)
\"Publikace stručně a uceleně pojednává o zásadách a metodách kvantitativního výzkumu chování s důrazem na techniky pozorování, záznamu a analýzy. Příslušné kapitoly jsou věnovány plánování experimentu, interpretaci a prezentaci dat. Text je určen především pro studenty psychologie, biologie a medicíny. Dr. P. Martin je odborníkem na behaviorální biologii. Působil na katedře psychiatrie a behaviorálních věd na Stanfordské univerzitě, přednášel na Cambridgeské univerzitě. Prof. Sir P. Bateson je členem Královské společnosti a prezidentem Zoologické společnosti v Londýně. Zabývá se 40 let vědeckým výzkumem chování zvířat.
Keywords: Psychometrics; Animals; behaviorismus; chování; behaviorální vědy; přírodní vědy; psychometrie; zvířata; Behavioral Sciences; Behavior; Behaviorism; experimentální psychologie; Psychology, Experimental; psychologie, klinická psychologie