Nemocniční oddělení 4 - Buschmann, Michael (Aktuell, 1995)
O čem je kniha Nemocniční oddělení čtyři? Román z lékařského prostředí řeší na pozadí příběhů několika žen závažný a aktuální problém - interupce. Na oddělení čtyři není cosi v pořádku! Kristýna Berensenová, mladá zdravotní sestra, ví, že se tu léta provádějí interupce. Ale k čemu ty tajnosti? Proč zamykají šuplík s kartotéčními lístky? Co zamlčuje primář oddělení doktor Nicolai? A co skrývají nemocniční stěny? To je mnoho otázek, na které snad pomůže najít odpověď i pastor Valentýn. Kristýnino podezření roste, ve městě má mladá žena problémy s manželem, dívka se pohádá s rodiči a novinář získává tajuplný tip...!
Keywords: etika, bioetika, lékařská etika; Ethics, Medical; Medicine in Literature; indukovaný potrat; Abortion, Induced; gynekologie a porodnictví; humanitní vědy a umění; lékařství v literatuře; lékařská etika