Dlouhodobé výsledky perkutánní balónkové angioplastiky rekoarktace aorty u dětí - Reich, Oleg; Tax, Petr; Marek, Jan; Chaloupecký, Václav; Bartáková, Helena; Radvanský, Jiří; Belšan, Tomáš; Lisý, Jiří (Iga MZ ČR, 2008)
Na souboru větším než 100 pacientů s dobou sledování až 20 let chceme pomocí mnohočetné logistické regrese zjistit faktory ovlivňující negativně dlouhodobý výsledek perkutánní balónkové angioplastiky rekoarktace aorty. Zjištění rizikových faktorů umožnív budoucnu určit pacienty s velkým rizikem neúspěchu angioplastiky nebo jejích pozdních komplikací a ty léčit primárně chirurgicky. Takový výběr léčby zlepší prognózu pacientů a povede k redukci léčebných nákladů.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Congenital Abnormalities; Heart Defects, Congenital; katetrizace; kardiologie; vrozené srdeční vady; angiologie; dlouhodobá péče; dítě; pediatrie; Catheterization; Long-Term Care; Child; vrozené vady; Aortic Coarctation; koarktace aorty