Demografická analýza biosociálních faktorů u kojených dětí v ČR v letech 2000-2004 - Mydlilová, Anna; Šípek, Antonín; Langhammer, Pavel (Iga MZ ČR, 2008)
Kojení, BFHI, rizikové faktory ze strany matky a dítěte, monitorvání, rozbor, výstupy do praxe, zvyšování počtu BFH nemocnic, zvyšování počtu kojených dětí, ozdravění populace Podpora, ochrana a prosazování kojení. Rizikový novorozenec-nedonošené děti, děti s nízkou porodní hmotností a vrozenými vývojovými vadami Rizikové faktory ze strany matky- věk, vícečetné těhotenství, vzdělání, parita Získání backgroundu pro budoucí analýzy.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: porodnice; podpora zdraví; Vital Statistics; Health Promotion; National Health Programs; perinatologie a neonatologie; laktace; Hospitals, Maternity; mateřské mléko; gynekologie a porodnictví; sběr dat; integrované poskytování zdravotní péče; Accreditation; Delivery of Health Care, Integrated; Risk Factors; Milk, Human; retrospektivní studie; akreditace; statistika přirozeného pohybu; Breast Feeding; Czech Republic; Data Collection; rizikové faktory; Česká republika; kojení; Lactation; Retrospective Studies; programy národního zdraví