Lovci orgánů - Thomas, Gordon (OLDAG, 1997)
Thriller současného anglického spisovatele se zaměřil na dnes hojně diskutovanou problematiku transplantací a s tím spojené získávání vhodných lidských orgánů. V knize je popsána důmyslně vytvořená bohatá organizace, která je napojená jak na zločinecké elity, tak i na politické, vědecké i bankovní špičky. Špičkoví chirurgové této organizace provádějí transplantace těm, kteří si to mohou dovolit. Síť lovců orgánů vyhledává \"dárce\" po celém světě. Důkladné pátrání po těchto zločinech začíná ve chvíli, kdy se obětí stává příslušník tajné bezpečnostní služby
Keywords: transplantologie; Medicine in Literature; lékařství v literatuře; lékaři; humanitní vědy a umění; transplantace orgánů; zločin; Organ Transplantation; Physicians; Crime