Evoluce : pozoruhodný příběh dějin vědecké teorie - Larson, Edward J (Slovart, 2009)
Kniha lehkým a čtivým stylem zpřístupňuje odborné, ale i širší laické veřejnosti dějiny evolučních teorií i jiných biologických teorií, které mají k evolučním teoriím blízký vztah. Vykresluje dobu, v níž se to vše odehrávalo, a poskytuje i charakteristiku „hlavních hrdinů\". Kniha zaujme všechny přírodovědce, zejména biology, ale měla by oslovit i filozofy, sociology a širší veřejnost.
Keywords: Biological Evolution; Biology; biologické vědy; věda a výzkum; biologická evoluce; biologie; Biological Science Disciplines